Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

10 несбъднати предсказания за Апокалипсиса


Препоръчан отговор

10 несбъднати предсказания за Апокалипсиса

Както винаги е било, и понастоящем си имаме поредното най-актуално и окончателно предсказание за края на света. той уж ще настъпи през 2012 година, защото така показвал календарът на маите. Става въпрос за поредното "сигурно предсказание" за края на света, приковало вниманието след тоталния провал на апокалиптичното бръщолевене в края на миналото и началото на настоящото хилядолетие. Статия в "Нешънъл джиографик" напомни кои са в исторически план 10-те най-известни и гръмко провалили се пророчества за идването на Апокалипсиса.

1. Изригването на Везувий

Както сега много хора вярват на календара на маите, така и римляните през 79 година от н. е. са сметнали при изригването на Везувий, че се сбъдва предсказание за края на света. Причината? Предсказание на философът Сенека, който писал през 65 г. от н. е., че краят на света ще ще настъпи в дим:”всичко, което виждаме и харесваме днес, ще изгори в световния огън, който ще устрои един нов, млад и щастлив свят.” Краят така и не настъпил, освен за няколко града, но това не попречи на хората да продължат да се стряскат с предсказания за общата обреченост.

2. Чумата в Лондон от 1665 година, последвана от големия пожар през 1666 година

Много християни са очаквали края на света през 1666 година, тъй като Библията описва числото 666 като предсказаното число на Звяра. много хора възприели продължителната чума през 1665 година като начало на финалното бедствие, а когато избухнал големия пожар в града през 1666 година още повече решили, че краят настъпва. те възприемали събитието като “ужасяващо правосъдие - Бог накрая стовари гнева се върху грешната земя”.

3. Появяването на Халеевата комета през 1910 година

Халеевата комета минава в близост до Земята и може да бъде видяна на всеки 76 години. тя е смятана за символ на предстояща катастрофа. През 1910 година тя предизвика апокалиптична истерия в Европа и Америка. Тогава имало и предсказатели на края, които “научно” го обосновавали: опашката на кометата съдържа смъртоносен газ, който ще се смеси със земната атмосфера и ще предизвика края на света (според френския астроном Камий Фламарион). тогава някои изкарали добри пари: вървяла страхотно продажбата на маски, хапчета с антидот и складирането на кислород в бутилки. последното било особено разпространено в рима, където много хора се надявали да изкарат на съдържанието на бутилките докато отмине опашката на кометата.

4. Предсказанието на “Свидетели на Йехова”

От обособяването си през 1870 година сектата “свидетели на Йехова” предсказа края на света през 1914 година. Когато станало ясно, че са се разминали с истината, те просто преминали на вариант “Б”, който гласи, че Апокалипсисът ще настъпи “скоро”, или поне така е според книгата “Апокалипсисът се отлага: Историята на “Свидетели на Йехова”, издадена през 1997 година.

5. Случаи на заставане на планети в една линия

Когато това се случи, винаги изникват мрачни вещания. особено много се пръкнаха около заставането на 5.05.2000 година в линия на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Земята и Слънцето. гадостите варираха от тотално замръзване на планетата до повсеместни вулкани и земетресения, в резултат на които планетата щяла да се разкъса на няколко парчета.

Подобна заблуда е известна още от 1774 година, когато един викарий от Фрисланд, Германия, с цел да “пораздвижи” енориашите си, пуснал сред тях малка книжка с предсказание за апокалипсис при следващото подреждане на планети в линия. Без съмнение това подействало освежаващо на вярващите.

6. Предсказанието на евангелиста Пат Робъртсън, че през 80-те години Христос ще се върне на Земята

Това гръмко телевизионно предсказание е базирано на текст от Библията и при апокалиптичния сценарий Христос ще вземе вярващите и тези, които са умрели за Него, а другите остават за Сатана и ще бъдат измъчвани в езеро от огън във вечен мрак. огън ще изгори и земята и тя ще бъде преродена, за да заживеят там вярващите и праведните.

7. Преминаването на ярката комета Хейл - Боп

Открита през 1995, тази комета можеше да се види с просто око при преминаването си покрай нас през 1997 година. това не се размина без трагедии. 39 души от сектата “Райски порти” се самоубиха в Калифорния в момента на най-близко отстояние на кометата. те вярвали, че НЛО, летящо в шлейфа на кометата, ще ги вземе, за да ги изведе от загиващата Земя. Според тях планетата е контролирана от Луцифер и ще загина в страшен огън, както е предсказано в “Апокалипсис”.

8. Заледяване след промяна в наклона на земната ос

Този пример за сбъркано предсказание вече бе споменат, когато се изброяваха опасенията от подреждането на планетите: в най-”научното” от тези просветления перфектната линия на планетите ща предизвика първо топене на ледове, после промяна в наклона на земната ос и общо заледяване като следствие от това. В книгата си “Ледът: финалното бедствие” Нуун посочи планетното подреждане на 05.05.2000 за начален момент на края на света. Такова бедствие не само че не стана, ами загрижеността на учените е насочена точно в обратна посока: затоплянето, което предизвиква топенето на световните ледници.

9. “Проблем 2000″

През 1984 предавана от компютър на компютър публикация предсказа хаос и край на света такъв, какъвто го познаваме, поради тотален срив на електронно-изчислителните машини, регулиращи живота на обществото. Проблемът, описан в “Wall Street Journal”, изглеждаше така: нещо като бъг по компютрите, предизвикан от преминаването на границата 1999/2000 в датировката за всички програми, ще предизвика срив и хаос. Стигна се до продажба на амулети и инструменти за справяне с “Проблем 2000″. Стана ясно, че редица семейства са се презаредили с продукти и екипировка, за да посрещат края на света такъв, какъвто го познаваме. работещите в сферата на програмирането, разбира се, не бяха в числото на паникьосаните.

10. Стартът на Големия адронен колайдър

Когато през септември миналата година започна работа ускорителят на частици, известен като Големия адронен колайдър, в медиите се беше напълнило с публикации, предсказващи, че апаратът може да отвори черна дупка, която да погълне Земята. Някои физици подчертаха, че има минимален шанс да се появи черна дупка, която може да се задвижи в Земята и да я погълне планетата ни парче по парче, до пълния край. Този и няколко други еднакво плашещи и невероятни сценарии на идването на края на света накараха през 2008 година група независими учени да подадат съдебен иск за забрана на работата на апарата за сблъскване на атоми. Изглежда, че опасенията пак са напразни - колайдърът поработи безпроблемно няколко дни и нищо не се случи. В момента той е в крайна фаза на дълъг ремонт, защото 9 дни след официалния си старт излезе от строя и се очаква да възобнови работа най-рано в края на тази година.

ekipnews.com

Редактирано от Ken (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 95
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Колайдерът, не е заработвал на пълна мощност, така че въпросът си стои отворен, кат на стар кенеф райбера. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако толкова лесно, се отваряха черни дупки, би трябвало другите цивилизации (по-развити, от нашата), да имат умален вид на това у-во и да контролират всички светове със заплаха от рода на "Ей, майка ти деба, дай си планетата, иначе ще я погълне черна дупка!". Което е меко казано, смешно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Народе български - спи спокойно! В ЦЕРН няма да стане нищо страшно!

Еееех, да беше го казал снощи това, сега е вече късно. Цяла нощ ми се въртеше този колайдер в ума като една елементарна частица. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все пак не остана ли някой? За Нострадамус си мислех,ама те тука 2-3 са "негови" - за проблем 2000 и за Пуска на големия ускорител.... Ще има да слушаме още предсказания и пророчества.... Остава ни да вярваме само на българската пророчица Ванга!

Редактирано от манол (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би просто трябва да вярваме на Библията! В нея, единственото което пише по темата е за Апокалипсиса, който вече дойде - последните 3 думи са на Баба Ванга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Народе, макар че вече съм на 10, съм чел доста книги, свързани с астрономия и физика на елементарните частици. Гарантирам 21 декември 2012 ще си бъде един нормален ден т.е. нищо странно няма да се случи. Що се отнася до Ванга - тя за 2012 не казва абсолютно нищо!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Народе, макар че вече съм на 10, съм чел доста книги, свързани с астрономия и физика на елементарните частици. Гарантирам 21 декември 2012 ще си бъде един нормален ден т.е. нищо странно няма да се случи. Що се отнася до Ванга - тя за 2012 не казва абсолютно нищо!

Оценявам ентусиазма ти, но не бих могъл да се съглася с твоето мнение. Баба Ванга, е казала, че предстои да се случи нещо интересно. Отделно, самата тя е казала, че Апокалипсиса дойде. Тук най-вероятно не става въпрос, за края на света. Тъй като, това също не е упоменато в Библията. Но, не мога и да се саглася, че просто тези дни ще са напълно нормални.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.. съм чел доста книги, свързани с астрономия и физика на елементарните частици. Гарантирам 21 декември 2012 ще си бъде един нормален ден т.е. нищо странно няма да се случи. Що се отнася до Ванга - тя за 2012 не казва абсолютно нищо!

Въпроса е,че ако пуснат колайдера след няколко месеца,дали изобщо ще има 2012 година :hush:

за това баба ви Ванга не казва нищо ,аха!

Редактирано от Aliah (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

2008 – Атентати срещу четирима държавни глави. Конфликт в Индостан. (Индия-Пакистан) 2010 – Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен. 2011 – В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове. 2014 – Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания. 2016 - Европа ще остане почти безлюдна 2018 – Новия световен лидер е Китай. Експлоатираните държави се превръщат в експлоататори. 2023 – Лека промяна в орбитата на Земята. 2025 – Европа е все още слабо заселена. 2028 – Създава се нов източник на енергия. (вероятно от контролирана термоядрена реакция). Постепено гладът изчезва. Изтрелва се първият пилотиран космически кораб към Венера. 2033 – Топят се Полярните ледове. Повишава се равнището на световния океан. 2043 – Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа – Ислям. 2046 – Става възможно подмяната на органи. 2066 – По време на атака върху Рим от страна на ислямски армии, САЩ използват за пръв път климатично оръжия – климатът се променя и захладнява 2076 – Безкласово общество (комунизъм). 2084 – Природата се възстановява 2088 – Нова болест – старее се за няколко секунди 2097 – Новата болест се лекува. 2100 – Изкуствено слънце осветява тъмната страна на Земяна. 2111 – Хората се превръщат в киборги (живи роботи) 2123 – Войни между малки държави. 2125 - В Унгария получават сигнал от Космоса. 2130 – Създават се колонии под водата. 2164 – Хората се превръщат в полухора. 2167 – Нова религия. 2170 – Голямо засушаване. 2183 – Колония на Марс се сдобива с ядрено оръжие и иска незабавна независимост от Земята. 2187 – Изригването на вулканите ще става контролирано от хората. 2195 – Морските колонии са напълно подсигурени от храна и енергия. 2196 – Пълно смесване на етносите. 2201 – Термоядрените процеси в Сълнцето се забавят. Глобално застудяване. 2221 – Хората осъществяват пряк контакт с извънземни същества. 2256 – Космически кораб пренася нов опасен вирус на Земята. 2262 – Постепено се променят орбитите на планетите. Марс е застрашен от комета. 2271 – Наново се изчисляват променените физически константи. 2273 – Човешкият род е една единствена раса. 2279 – Енергия от нищото (вероятно от вакуум или черни дупки). 2288 – Пътуване във времето. Нови срещи с извънземни цивилизации. 2291 – Слънцето угасва. Правят се опити за възстановяване на термоядрените процеси. 2296 – Променя се гравитационното поле в следствие от мощни експлозии на Слънцето. Започват да падат стари спътници и други космически обекти. 2299 – Във Франция възниква партизанско движение срещу исляма 2302 – Открити са нови важни закони и тайни на Вселената. 2304 - Открита тайната на Луната. 2341 – Нещо страшно се прилижава към Земята. 2354 - Авария на едно от изкуствените слънца на Земята. Засушаване. 2371 – Големия глад. 2378 – Бързо растяща раса. 2480 – Две от изкуствените слънца се сблъскват. Земята е в мрак. 3005 - Война на Марс. 3010 - Комета удря Луната. 3797 – По това време живота на Земята изчезва, но човечество ще може да постави основите на своето оцеляване на други звездни системи Ето предсказанията на Ванга. Въпроса е, че на 21 декември 2012 Земята застава хоризонтално на центъра на галактикана и се получава галактическо подравняване (предполага се, че това ще доведе до някакви катаклизми - лично мен това много ме съмнява). Айде добре. Ще го кажа по друг начин - не исках да прозвучи, че тази дата ще бъде най - нормален ден - просто няма да измреме. А сега да кажа защо дойде тая мания, че адроновия колайдер ще заличи Земята. Знаете ли как се появяват Черните дупки? Ако не знаете, ще ви го кажа: това са ТЕОРЕТИЧНИ обекти в пространството, които имат невъобразима силна гравитация т.е. те засмукват дори и светлинен лъч. Как се появяват? Ами когато дадена звездна тръгне да умира един от изходите е тя да се превърне в Черна дупка. Самата звезда се свива и създава огромна гравитационна сила. И защото повечето звезди в Вселената са двойни зведи, звездата, която тръгва да умира, започва да засмуква съседката й. Какво общо има това с колайдера. Много общо, но в малък мащаб. Двата лъча протона се сблъскват и какво ще стане?!? Има два изхода: 1. Да се разбият на по - малки частици. 2. Да се образува черна дупка като се свият взаимно (като звезда). Тука се появява дясната ръка на анархията - медиите. Те веднага започват да пишат, че огромна Черна дупка ще засмука Земята. Да, възможно е да се появи Черна дупка, само че с големината на комар за части от стотната и след това ще изчезне. Та това е общо взето.

Редактирано от Frodo Baggins (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

2008 – Атентати срещу четирима държавни глави. Конфликт в Индостан. (Индия-Пакистан)

2010 – Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен.

2011 – В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове.

2014 – Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания.

2016 - Европа ще остане почти безлюдна

2018 – Новия световен лидер е Китай. Експлоатираните държави се превръщат в експлоататори.

2023 – Лека промяна в орбитата на Земята.

2025 – Европа е все още слабо заселена.

2028 – Създава се нов източник на енергия. (вероятно от контролирана термоядрена реакция). Постепено гладът изчезва. Изтрелва се първият пилотиран космически кораб към Венера.

2033 – Топят се Полярните ледове. Повишава се равнището на световния океан.

2043 – Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа – Ислям.

2046 – Става възможно подмяната на органи.

2066 – По време на атака върху Рим от страна на ислямски армии, САЩ използват за пръв път климатично оръжия – климатът се променя и захладнява

2076 – Безкласово общество (комунизъм).

2084 – Природата се възстановява

2088 – Нова болест – старее се за няколко секунди

2097 – Новата болест се лекува.

2100 – Изкуствено слънце осветява тъмната страна на Земяна.

2111 – Хората се превръщат в киборги (живи роботи)

2123 – Войни между малки държави.

2125 - В Унгария получават сигнал от Космоса.

2130 – Създават се колонии под водата.

2164 – Хората се превръщат в полухора.

2167 – Нова религия.

2170 – Голямо засушаване.

2183 – Колония на Марс се сдобива с ядрено оръжие и иска незабавна независимост от Земята.

2187 – Изригването на вулканите ще става контролирано от хората.

2195 – Морските колонии са напълно подсигурени от храна и енергия.

2196 – Пълно смесване на етносите.

2201 – Термоядрените процеси в Сълнцето се забавят. Глобално застудяване.

2221 – Хората осъществяват пряк контакт с извънземни същества.

2256 – Космически кораб пренася нов опасен вирус на Земята.

2262 – Постепено се променят орбитите на планетите. Марс е застрашен от комета.

2271 – Наново се изчисляват променените физически константи.

2273 – Човешкият род е една единствена раса.

2279 – Енергия от нищото (вероятно от вакуум или черни дупки).

2288 – Пътуване във времето. Нови срещи с извънземни цивилизации.

2291 – Слънцето угасва. Правят се опити за възстановяване на термоядрените процеси.

2296 – Променя се гравитационното поле в следствие от мощни експлозии на Слънцето. Започват да падат стари спътници и други космически обекти.

2299 – Във Франция възниква партизанско движение срещу исляма

2302 – Открити са нови важни закони и тайни на Вселената.

2304 - Открита тайната на Луната.

2341 – Нещо страшно се прилижава към Земята.

2354 - Авария на едно от изкуствените слънца на Земята. Засушаване.

2371 – Големия глад.

2378 – Бързо растяща раса.

2480 – Две от изкуствените слънца се сблъскват. Земята е в мрак.

3005 - Война на Марс.

3010 - Комета удря Луната.

3797 – По това време живота на Земята изчезва, но човечество ще може да постави основите на своето оцеляване на други звездни системи

Ето предсказанията на Ванга. Въпроса е, че на 21 декември 2012 Земята застава хоризонтално на центъра на галактикана и се получава галактическо подравняване (предполага се, че това ще доведе до някакви катаклизми - лично мен това много ме съмнява). Айде добре. Ще го кажа по друг начин - не исках да прозвучи, че тази дата ще бъде най - нормален ден - просто няма да измреме.

А сега да кажа защо дойде тая мания, че адроновия колайдер ще заличи Земята. Знаете ли как се появяват Черните дупки? Ако не знаете, ще ви го кажа: това са ТЕОРЕТИЧНИ обекти в пространството, които имат невъобразима силна гравитация т.е. те засмукват дори и светлинен лъч. Как се появяват? Ами когато дадена звездна тръгне да умира един от изходите е тя да се превърне в Черна дупка. Самата звезда се свива и създава огромна гравитационна сила. И защото повечето звезди в Вселената са двойни зведи, звездата, която тръгва да умира, започва да засмуква съседката й.

Какво общо има това с колайдера. Много общо, но в малък мащаб. Двата лъча протона се сблъскват и какво ще стане?!? Има два изхода:

1. Да се разбият на по - малки частици.

2. Да се образува черна дупка като се свият взаимно (като звезда). Тука се появява дясната ръка на анархията - медиите. Те веднага започват да пишат, че огромна Черна дупка ще засмука Земята. Да, възможно е да се появи Черна дупка, само че с големината на комар за части от стотната и след това ще изчезне.

Та това е общо взето.

Ако това са предсказания на Баба Ванга, значи аз съм Frodo, от Властелинът на пръстените.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знаеш ли как мразя такива сарказтични мнения. http://www.rusenews.eu/news,1,13292.htm

Редактирано от Frodo Baggins (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз мразя лъжи. Не е ли малко селфиш , егоизъм да мислиш само за себе си? Виж сега, първи научи, че това което пишат по сайтовете не е истина, докато не се докаже, че е истина. А аз съм от Петрич, имам книгата за Баба Ванга която е на повече от 30 години и мога да ти гарантирам, че това напълно противоречи на това което е писано в книгата от близки хора на Баба Ванга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ванга е била черна магьосница. Много е кълняла, а това не е присъщо за свят човек! Умряла е от РАК, а това също не е присъщо за свят човек. Между другото демоните също могат да церят хората. Това в случай, че някой се зачекне за лечителските и дарби.

Редактирано от npn (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз мразя лъжи. Не е ли малко селфиш , егоизъм да мислиш само за себе си?

Виж сега, първи научи, че това което пишат по сайтовете не е истина, докато не се докаже, че е истина. А аз съм от Петрич, имам книгата за Баба Ванга която е на повече от 30 години и мога да ти гарантирам, че това напълно противоречи на това което е писано в книгата от близки хора на Баба Ванга.

И аз имам книга за Ванга. Същите пророчества са написани в книгата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам книга за Ванга. Същите пророчества са написани в книгата.

Имаш книгата на някой малоумен самозванец. Който дори не е познавал Баба Ванга!

Айде стига глупости, сега. Че, взе да ми писва!

Ванга е била черна магьосница. Много е кълняла, а това не е присъщо за свят човек! Умряла е от РАК, а това също не е присъщо за свят човек. Между другото демоните също могат да церят хората. Топва в случай, че някой се зачекне за лечителските и дарби.

Няма да ти коментирам мнението, защото то не е достоено да бъде обосноване с каквито и да е аргуманти, макар и с няколко думи да мога да те направя на нищо теб и твойто мнение.

Ще кажа само:

Ти си или за затвора или за психодиспансера!

Редактирано от indolain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ванга е била черна магьосница. Много е кълняла, а това не е присъщо за свят човек! Умряла е от РАК, а това също не е присъщо за свят човек. Между другото демоните също могат да церят хората. Топва в случай, че някой се зачекне за лечителските и дарби.

Абсолютно съм съгласна.

Освен това бабата от къде знае научно-фантастичната думичка:киборг?!

Демоните предсказват и бъдещето,но техните предсказанияса полвинчати и не бива да им

се вярва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласна.

Освен това бабата от къде знае научно-фантастичната думичка:киборг?!

Демоните предсказват и бъдещето,но техните предсказанияса полвинчати и не бива да им

се вярва.

Не, че искам да ви притеснявам, но психодиспансера не е равно на форума.

Редактирано от indolain (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, че искам да ви притеснявам, но психодиспансера не е равно на форума.

А ти не си ли наивен,особено ако си християнин,да вярваш на жена,чиити действия са

били в разрез с Християнството?

Да не говорим,че такива като нея някога са ги горили на клада..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш книгата на някой малоумен самозванец. Който дори не е познавал Баба Ванга!

Айде стига глупости, сега. Че, взе да ми писва!

Няма да ти коментирам мнението, защото то не е достоено да бъде обосноване с каквито и да е аргуманти, макар и с няколко думи да мога да те направя на нищо теб и твойто мнение.

Ще кажа само:

Ти си или за затвора или за психодиспансера!

Може би не си чел Библията, щом твърдиш, че Ванга е от Бога. Няма как някой да твърди, че разговаря с починали и да бъде Божи човек.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим,че такива като нея някога са ги горили на клада..

Може би не си чел Библията, щом твърдиш, че Ванга е от Бога. Няма как някой да твърди, че разговаря с починали и да бъде Божи човек.

Мненията ви са типични за средновековието... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би не си чел Библията, щом твърдиш, че Ванга е от Бога. Няма как някой да твърди, че разговаря с починали и да бъде Божи човек.

Може ли да ми покажеш, къде в Библията е казано, че не може?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

indolain айде укроти малко топката, става ли? Това, че си от Петрич не значи, че знаеш всичко за баба Ванга. И аз не съм от Рим, но със сигурност знам повече за историята му отколкото някое съвременно римлянче. Единственото, за което съжълявам е, че намесихме жената в този разговор. Това дали е вещица и други такива от сорта, мисля, че не е редно да се пишат по неин адрес, ако сте вярващи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да ми покажеш, къде в Библията е казано, че не може?

"Второзаконие" 18:10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,

11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;

12. защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.

Исая 8:19. И когато ви кажат:

Допитвайте се до запитвачите на зли духове

и до врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете:

Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог?

Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?

20. Нека прибегнат при закона и при свидетелството!

Ако не говорят според това слово,

наистина няма зазоряване за тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...