Реклама / Ads
26| 14054 |05.12.2008 МИНАЛО

Живеем във “Време на беди”

.
На 14 декември се навършват 505 години от рождението на великия пророк Мишел дьо Нострадам. Той издава първия си алманах през 1550 година и има голям успех. Според легендите, последното му предсказание е за неговата собствена смърт на 2 юли 1566 година.
 

През май 2004 година в Италианската национална библиотека сред огромния архив е открит непознат манускрипт, негов автор е Мишел дьо Нострадам. Две години по-късно доктор Майкъл Ратфорд неочаквано обявява, че го е разчел. И представя своята книга „Кодът на Нострадамус: Третата световна война".

Според учения в текста са направени пророчества за това, което очаква човечеството съвсем скоро и след доста десетилетия. Майкъл Ратфорд стига до невероятни открития - от къде ще започне следващата война на планетата, какви са корените на тероризма, какво ще стане в Близкия Изток, как ще се държи в бъдеще гигантът Китай.

potop.jpg

Нострадамус, според него, е предрекъл, че петте години, започващи от 2007-а ще бъдат “Време на беди”. Ще стават земетресения, ще има наводнения и суши, ще избухват размирици. Луд водач ще започне атомна бомбардировка в Средиземно море. И други.

Александър Лазарев, кандидат на техническите науки от Украйна, който се занимава с разшифроването на предсказанията на Нострадамус, обяснява, че прорицателят по-често е описвал не конкретни събития, а технологията, която ще доведе до случването им. Преди време същият украински учен обяви, че с помощта на Нострадамус е дешифрирал Библията, където в Светото писание той е открил сериозното предупреждение, че през ХХI век на човечеството му предстоят тежки изпитания, свързани с разцепването на континентите. Трите катастрофи за човечеството според украинския учен ще имат планетарен мащаб, като ще се засилват от първата към втората и втората към третата фаза. В началото на епохата на Водолея, която ще продължи от 2003 година до 4163 -а ще започне Третата световна война. Тя ще е 27 години, ще бъде религиозна и ще обхване половината от територията на Земята и две трети от населението й. Световният конфликт все още може да се предотврати, въпреки че шансове за това вече почти няма. Войната ще започне в Южна Европа, а след това ще засегне Северна Африка, Изтока, Азия, Русия и Северна Америка.

bedstvie22.jpg  снимка Вяра Йовева

Мишел дьо Нострадам е роден на 14 декември 1503 година в малък провинциален град във Франция. На 14 години заминава да учи в град Авиньон, където се занимава с философия, граматика и риторика, а в свободното си време се отдава на астрологически и окултни книги. Следва медицина и просперира като практикуващ лекар. Епидемията от чума през 1537 година му отнема първата жена и двете им деца. Нострадамус успява да изгради живота си на ново в градчето Салон де Прованс. Жени се за богатата вдовица Ан Позар Жемел и се захваща успешно с бизнес с козметични продукти. Но Нострадамус не спира и продължава да прави своите пророчества под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс.

Зорница Сократова 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8486 |10.11.2008 Германия с три паметни годишнини на 10 ноември . 28| 13877 |18.09.2008 Хералд Трибюн написа за Георги Китов, откривателят на Тракия . 33| 13934 |07.09.2008 Убийството на Георги Марков - 30 години по-късно . 60| 15747 |07.09.2008 Днес Тодор Живков щеше да навърши 97

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads