Какво е новото в ChristianAnswers.Net?

Нострадамус наистина ли е бил пророк?

Вижте тази страница на: англичаните (English), Холандски
Portrait of Nostradamus. Courtesy of Films for Christ.

Нострадамус е често срещано име. Той е бил центъра на голям Холиудски филм. Хиляди книги са написани за него и неговите смайващи предсказвания. Таблоиди го цитират. Видеотеки носят документални филми на неговата работа. Неговият живот и пророчества са се появили в известната А и Е “Биография.” Ето защо:

“С минаването на време, сме осъзнали че Нострадамус точно предсказа няколко неща, от Английската морска атака на испански кораби със съкровище до военните машини на Адолф Хитлер; от изобретяването на подводницата, самолета и балона на Монтголфиер до космическата ера и ядрена война” (Предсказания, Фишър и Коминс).

Добавете изобретяването на радиото, електрическата крушка, големият Лондонски пожар, убийството на Кенеди, човек кацващ на луната и дори наименуването на Америка в пророчеството, и можем да видим защо той е толкова възхвален. Да видим някои от ръкоплясканите пророчества на Мишел дьо Нострадам и техните учудващи интерпретации от Френски на Английски:

  1. Изобретяването на радиото и крушката.

    Когато животното е опитомено от човек
    След големи усилия и трудности започва да говори,
    Светкавицата толкова болезнена за пръчката
    Ще бъде взета от земята и поставена във въздуха.
    (В3 Ч44)

    Животното в това четиристишие което е опитомено от човек след големи усилия и трудности започва да говори, е радиото (Нострадамус и Милениума, Джон Хог, страница 80). Светкавицата е електрическата крушката.

    Експертите ни казват че пророкът е имал видения от електрическата крушка и други изобретение с такава чиста илюминация, че е бил повече от готов да ги донесе обратно в неговото време. Казано ни е че е би трябвало да бил учуден като се е опитвал да опише какво е виждал в бъдещето, 300 години преди това което е виждал е щяло да стане.

  2. Америка наименувана в пророчество.

    Правилото е останало между двама, скоро ще го забравят,
    След три години и седем месеца ще отидат на война.
    Техните кораби въстават срещу тях.
    Победителят роден на Американска почва.
    (В4 Ч95)

    Това е взето дума за дума от Нострадамус и Милениума (страница 149). Учудващо, Америка е идентифицирана в това предсказание от великия пророк (в четвъртата верса). Това ясно е революционната война срещу Англия. Кораби са споменати и даже има намек за кой ще спечели войната.

    Обаче, има малко затруднение с четеристишието. Тука е същото дума за дума четеристишие взето от Пълните Пророчества на Нострадамус (страница 142):

    Владеенето останало на двама няма да държат за дълго,
    Три години и седем месеца минават,
    Весталките ще въстаната срещу тях,
    Най-младата ще бъде завоевателката на Арморик държавата.
    (В4 Ч95)

    Да видим дали авторът продължава с “Арморик държавата” в четвъртата верса където Нострадамус всъщност говори за САЩ:

    “Това обозначава Царство което ше бъде останало за двама, които ще го държат за кратко. Техните титле ще бъдат предизвикани от две Монахини.”

    Тука е същото четиристишие от Нострадамус и Неговите Пророчества на Едгар Леони:

    Областта останал за двама ще държат много кратко,
    Три години и седем месеца минат ще направят война:
    Две весталки ще въстанат в опозиция,
    Победител по-младата в земята на Британи.
    (В4 Ч95)

    Да видим дали Едгар вижда че какво сега е станало “земята на Британи” е САЩ:

    “…или 'Армения.' Малко двоумящо, освен ако четеристишието засяга Турски или Персийски принцове.” (страница 249)

    Знаменитият Английски медиум, Дорис Колинс твърди че веднъж е контактувала с мъртвия Нострадамус, и темата за неговата Католическа вяра дошла. Той и казал (най-вероятно на Английски):

    “Бях роден Евреин и макар че си смених религията, не промени факта че бях роден Евреин.”

    Жалко че не го питала за какво говори в това четеристишие.

  3. Наименуването на Адолф Хитлер.

    Адолф Хитлер е бил роден в Австрия, където изработвал нищожни средства през младините си като художник във Виена. Отишъл в Немската армия като започнала Първата Световна Война и служил като ефрейтор в окопите. Когато Германия се предала през 1918, това го накарало да отиде в политиката. Превзел малка екстримистна партия наречена Националистическа Социалистическа Немска Работническа партия, или “Нацистка.” Неуспял в опит да вземе власт през 1923, бил арестуван и поставен в затвор за пет години. Там е написал неговата политическа философия, Меин Кампф (Моята Борба).

    Хитлер имал екстримни националистически и расистски убеждения, с пламтяща омраза към Евреите. Но след като Немската економика пропаднала през 1929, много Немци почнали да гласуват за него. През 1932, нацистите станали най-голямата политическа партия в Германия. Следващата година, Хитлер е бил поставен като канцлер на Германия, и скоро премахнал всичка опозиция и се установил като Фюрер.

    През 1939, след като препостроил Немската войска, атакувал Полша и хвърлил държавата си във Втората Световна Война. През войната, започнал неговото “последно решение”—опитът на изтребването на Еврейските хора. Успял да убие шест милиона.

    След две години война е бил владетеля на повечето от Европа, но това е било кратко. До 1945, съюзничиски сили победили армиите му. На 30-ти Април, 1945, очевидно се самоубил в бункера си в Берлин и последните от Немските сили се предали на 8-ми Май на същата година.

    Експертите са ни казвали с години че Нострадамус всъщност наименувал този немски диктатор в неговите пророчества. Да погледнем по-внимателно какво казват (тези четиристишия са взети директно от Пълните Пророчества на Нострадамус, Хенри К. Робъртс-Окултово Издание: “Единственото несъкратено, окончателно издание на автентичните думи на Нострадамус след 1672”):

    В годината да дойде, и не далеч от Венера,
    Двамата велики от Азия и Африка,
    Ще бъдат казани да дойдат от Рина и Истер,
    Плачене и сълзи ще бъдат в Малта и на Италиянския Бряг.
    (В4 Ч68)

    Това е основата върху която интерпретацията за “Хитлер” е построена. Ако не сте били достатъчно забелиежими, името на Хитлер е последната дума на третата верса на четиристишието: Истер.

    Сега ще видим същото четиристишие, този път от Нострадамус и Неговите Пророчества (Окултови науки) на Едгар Леони, 1982, Бел Пъблишинг Къмпани, Ню Йорк:

    В мястото не много близо недалеч от Венера,
    Двамата най-велики от Азия и от Африка,
    От Рина и Долния Дунав ще бъдат казвани да са дошли,
    Плачене, сълзи в Малта и Лигурийската страна.
    (В4 Ч68)

    Хитлер сега е станал “Долния Дунав.” Но има повече доказателства в други четиристишия че това е наистина Хитлера за който пророкът е говорил:

    Великият от Майенс да утоли голяма жажда,
    Ще бъда смъкнат от неговото голямо достойнство,
    Тези от Колон ще го тъжат толкова много
    Че Великият Гроп ще бъде хвърлен в Рина.
    (В6 Ч40)

    Ето го Фюрерът отново. Тука е цитиран като Великият Гроп. Ако още не сте вярващ, има още потвърждение. Този път е истинско предсказание което споменава Хитлер и Мусолини, както и полетът на Мусолини до Германия след като губи силата си, и тогава евентуалното пропадане и на двата диктатора:

    Годината следваща бъдеща открита от потоп,
    Двама главни назначени, пръвият няма да издържи
    Да лети от сянка, на един ще бъде подслон
    Тази къща ще бъде ограбена която ще поддържа първата.
    (В9 Ч4)

    Най-накрая, виждаме смъртта на Хитлер, намерена тук из повечето от хиляда пророчества на Нострадамус:

    Този който с желязо ще разруши баща си, роден в Нонаир,
    Ще накрая носи кръвтта на горгона,
    Ще в странна държава направи всичко толкова тихо,
    Че ще изгори себе си, и неговото лицемерие.
    (В8 Ч79)

    Изглежда че истината е изопачена само малко по някаква причина. Други също са забелязали това:

    “Някои от тези интерпретации изглежда че изказват съзнателно пренебрежие на исторически факт. Например, версите отнасящи се до ‘Хистер’ са преведени от някои коментатори като отнасящи се до Хитлер; обаче Хистер е просто било Латинското име което Нострадамус е използвал за реката Дунав. Наистина в едно четеристишие, гледачът говори за построяването на мост на Хистер.” Видения & Пророчества, страница 20 (Тайм-Лайф Букс).

    Така че ако е бил Фюрера, изглежда че мост е бил построен върху гърба му.

  4. Бомбардирването с атомната бомба:

    На 6-ти Август, 1945 г., САЩ бомбардирва с първата атомна бомба Японския град Хирошима. Когато бомбата се детонира, бял облак като огромна гъба се вдигнал 15км в небето. Имало е ослепяваща светлина из целия град. Всичко което е остнало от Хирошима е било развалини и пепел. Повече от 80 000 души са умряли във взрива.

    Много смятат че Нострадамус говори за това събитие в следното пророчество:

    Близо до пристанищата на два града,
    Ще станат две пречиствание каквито никога преди не са били виждани,
    Глад, болести, хора под ножа.
    Тогава плачат за помощта на великия безсмъртен Бог!
    (В2 Ч6)

    Експерт Джон Хог обяснява:

    “Думите в това четеристишие, номер шест, може би за 6-ти Август, 1945, денят в който Хирошима е бил облъчен, обхващат ужаса на пророка докато гледайки двете Японски пристанища жертвани на алтара на идващата Ядрената Ера.” (страница 89, Нострадамус и Милениумът).

    Обаче, Жан-Чарлз де Фонтбрюн, авторът на “сензационната поредица на най-продаваната и точна книга Нострадамус: Броене до Апокалипсис” интерпретира същото пророчество (В2 Ч6) малко по-различно:

    “Очевидно предсказва Стената на Берлин която разделя града на две. Двата града до портата.” (Бранденберг)

  5. Предсказанието за Френският Президент Чарлз де Гал (1958-1970):

    В неговата книга, Нострадамус и Милениумът, Джон Хог директно цитира В9 Ч33 (страница 93), където пророкът споменава де Гал по име:

    “…за три пъти един назван де Гал ще води Франция…” (верса 2 на четеристишието).

    Тука е същото В9 Ч33 от Пълните Пророчества на Нострадамус на Хенри К. Робъртс—препечатано през 1982 (страница 289):

    Херкулес, Цар на Рим, и Дания,
    На Франция три Гъйон наименуван,
    Ще накара Италия да се тресе и един във Венеция,
    Той ще бъде над всички известен монарх.
    (В9 Ч33)

    Президент де Гал сега е станал “три Гъйон.” Тук е интерпретацията (без де Гал) на Хенри К. Робъртс:

    “Смятаме че 'Херкулеса' споменат обозначава силния и известен Наполеон, пред когото цяла Европа се тресала.”

    Президент де Гал е всъщност Наполеон.

    Но Едгар Леони в неговото издание, Нострадамус и Неговити Пророчества, превежда съответното четеристишие:

    Херкулес Цар на Рим и на ‘Анмарк,’
    С името на водещия на троен Гал,
    Италия и Св.Марк да треперят,
    Първият монарх над всички.
    (В9 Ч33)

    Неговият коментар за “Гал” е:

    “…например, името на единия (58-49г.пр.Хр.) владател на Гала, Цезар или Император, титла носена от (Светия) Римски Император.” (страница 391)

    Изберете: де Гал, Наполеон или Цезар.

  6. Кацването на човек на луната:

    Ще дойде на ъгъла на Луна,
    Където ще бъде взет и сложен в странна земя,
    Зелените плодове ще бъдат в голям хаос,
    Голям срам, за един ще бъде голямо възхваление.
    (В9 Ч65)

    Ето какво е наречено от някои, “чудно предсказание” на човек кацващ на луната. Обаче, Едгар Леони, авторът на Нострадамус и Неговити Пророчества, коментира на Луна:

    “Възможностите тук са безбройни. Възможно Лунигиана.”

  7. Убийството на Президент Кенеди и Сенатор Робърт Кенеди:

    През 1960, само на 43 години, Джон Ф. Кенеди станал Президент на САЩ. Той е бил най-младият човек някога избран за офиса на Президента. Бил е роден в Бруклин, Масачузец, и е бил във военноморските сили на САЩ през Втората Световна Война, едвам избягвайки смърт когато лодката която командвал е била потопена от Японци. Бил е като демократичен представител за Масачузец, и после е бил избран за Сената.

    Докато бил президент, показал голяма сила на духа особено през трудната “Кубинска Ракетна Криза” на 1962. През 1963, подписал ядрен договор със Съветския Съюз, и през Ноември на същата година, трагично е бил убит в Далас, Тексас.

    Експерти твърдят че следното четеристишие е много ясно предсказание за убийството на Президент Кенеди и неговия брат:

    Великият мъж ще бъде съборен през деня от гръмотевица,
    Злото дело предсказано от носителя на петиция:
    Според предсказанието още един пада през нощта.
    Конфликт в Реимc, Лондон, и болести в Тъскани.
    (В1 Ч26)

    Президент Джон Фитзджералд Кенеди е бил застрелян и убит кратко преди 12 през деня в Далас, Тексас, на 22-ри Ноември, 1963. Неговият брат е убит няколко минути след един часа сутринта в Калифорния. Казано е че Жан Диксън, една от най-големите медиуми в модерни времена предсказала убийството му през Август 1952, 11 години по-рано. Твърди че е колиничела пред статуя на Дева Мария когато видението й дошло.

    Експертите които вярват че това пророчество се отнася до братята Кенеди също вярват че Нострадамус е показвал че третият брат, Едуард Кенеди, ще стане Президент на САЩ.

    Това е една интерпретация. Още има от същото четеристишие от друг експерт, който казва че е било:

    “Превземането на Чекословакия от Хитлер, оставката на Президент Бенес, несъгласията по неща между Франция и Англия и страшните предупреждения на последствията на това предаване, са всички чудно описани в това пророчество” (Хенри К. Робъртс, страница 17, Пълните Пророчества на Нострадамус).

  8. Трагедията на космическата совалка

    Девет ще бъдат отделени от човешкото стадо
    Разделени от съд и съвет:
    Тяхната съдба да бъде решена на тръгване…
    …наредени неузрели плодове ще бъдат източника на голям скандал
    Голяма вина, на другите голямо възхваление.
    (В1 Ч81)

    Малко могат да забравят ужаса на трагедията със совалката. Тука е интерпретацията на Джон Хог, авторът на Нострадамус и Милениумът (прави кратката забележка до фактът че е имало само седем астронавта в трагедията на Чаланджър, не девет както казано от Нострадамус):

    “Освен за грешката на бройът, Нострадамус идва учудващо близо до описвайки най-великата космическа трагедия до ден днешен. На 28-ми Януари, 1986, седемдесет и една секунди след тръгване, седемте астронавта на космическия кораб Чаланджър са били убити когато опасни газове течащи от лявата ракета ги обгърна в голяма експлозия.

    “НАСА—космическата агенция на САЩ—премина собствената си Уотъргейт през следните месеци на изследване което донесе вниманието на света на грешки в конструкцията и командни решения водещи до изстрелването на Чаланджър.

    Космическите усилия на САЩ са били в скандал поради изпращането на техните космонавти на неузрелия плод на дефектни ракетни-двигатели в усилие да се спести в бюджета.

    През същият период програмата на Съветския Съюз е продължила да отива спокойно с пълната поддръжка на правителството и хората на другия голяма възхвала.”

    Ето тук е същото пророчество от Хенри К. Робъртс (Пълните Пророчества на Нострадамус):

    От човешкото стадо, девет ще бъдат отделени,
    Бъдейки разделени за съд и съвет,
    Тяхната съдба ще бъде разделена,
    Капа, Тета, Ламбда, мъртви, прогонени, разсипани.
    (В1 Ч81)

    Тук е неговата интерпретация:

    “Върховният Съд на САЩ, имайки девет члена е обозначен тук, както и Плоитурото на СССР. Повече от веднъж е имало смърт и уволнение включвайки и двете страни.” (страница 36)

  9. Опитайте вашата собствена интерпретация:

    Съкровище сложено в храм от Хесперни граждани,
    В същото скрито в секретно място,
    Гладните серфи ще накарат храмът да се отвори,
    И да вземат отново и да ограбят, страхливо плячка в средата.

    Обяснението:

    “Съкровището (злато) сложено в храма (Форт Нокс) от Хесперни (Западни) граждани. Економичен хаос и възстания ще направят опит да се влезе във Форт Нокс.” (Хенри К. Робъртс)

    В това пророчество Нострадамус гледа надалеч във времето и вижда обир на Форт Нокс.

    Хвърли достатъчно черна боя на бяла стена, и незадълбочения ще види лицето на Исус, и ще запали свещи в почит.

    Интерпретациите на пророчествата на Нострадамус са фантастични. Но макар и въображенията на запалени интерпретатори, има някои доста учудващи пророчества които са дошли от перото на Френския пророк. Предсказал е подводници, бойни пилоти и дори даже е предсказал време когато хората ще летят безопасно по въздух:

    Болести унищожени, светът става малък
    За дълго време земите ще бъдат населени в мир.
    Хората ще пътуват безопасно по въздух, суша, морета и вълни.
    И тогава войне ще почнат пак.
    (В1 Ч63)

Откъде е намерил такива смайващи изгледи? Ще видим в следващата глава.

Преводач: Vlad Velinov

Автор: Ray Comfort от Living Waters Publications. Редактирано от Films for Christ.

Интернетната страница под авторско право © 2001, Living Waters Publications, Ливинг Уотърс Пъбликейшънс, Всички права запазени - с изключение на споменатите в страницата “Usage and Copyright”.

Living Waters Publications

ChristianAnswers.Net
Christian Answers Network
PO Box 577
Frankfort KY 40602

Go to index page ChristianAnswers.Net
CAN Home
Shortcuts
Christian Answers Network ДОМАШНА СТРАНИЦА и ДИРЕКТОРИЯ