Смайващи случаи със свръхнадарени хлапета

Децата Индиго – хора от бъдещето

Очите на приятелката ми Светла едва не изскочили от орбитите, когато 1, 5-годишното й дете (очевидно индиго) изведнъж членоразделно произнесло “Тази блузка не ти отива”.

В този момент тя се въртяла около огледалото и се гласяла, преди да пристигнат гостите й. Още от раждането на сина си, Андрей, Светлето забелязала, че той някак си се отличава от връстниците си. Като че ли се родил направо възрастен. Но дотогава тя не обръщала кой знае какво внимание на това, докато Андрю, както го нарича тя, не я “посъветвал” за блузката. О, и една забележка: до този момент детето въобще не било проговаряло! Хванали се за главата….

И ЗАПОЧНАХМЕ да звъним на разни детски психиатри и други специалисти, докато някой от тях случайно не подхвърли “Сега много се говори за феномена Индиго, разказва Светла. Деца Индиго – така наричат децата с необичайни способности, които по много показатели се отличават от общата маса връстници, а и от хората въобще.”. И се почна голямото ровене в интернет.

Не бих казала, че за децата Индиго имаше море от информация, но все пак имаше. Основно сведения, които бяха на база изследвания на американски учени и, в частност, на доктор Нанси Ан Теп, която е издала вече няколко книги на тази тема.

ТЕ СА РАЗЛИЧНИ

Учените се изхитриха да разделят децата Индиго, към които се отнасят и тези, които нямат свръхспособности, но са сами по себе си необикновени, на психологически типажи:

Съществуват четири типа деца Индиго:

ХУМАНИСТИ. Те са хиперактивни, комуникативни. Предназначени да работят с хора: това са бъдещите лекари, юристи, учители, бизнесмени и политици. Имат доста твърди убеждения. Физически те са малко грубовати, все пак са хиперактивни, могат да се “забият” в стената или просто да забравят да “натиснат спирачките”. Техните игри в детството преминават, примерно, така: изсипват от шкафа абсолютно всички играчки и каквото там намерят, а след това може и да поиграят, а може даже да не се докоснат до нищо. Ако кажете на такова дете да си подреди стаята, ще ви се наложи да го правите неведнъж – детето е доста разсеяно.

КОНЦЕПТУАЛИСТИ Този тип деца са някак си обърнати навътре към себе си. Това са бъдещите инженери, архитекти, дизайнери, космонавти, пилоти и военни. Те не са неповратливи и обикновено са доста добре сложени. Искат да управляват и най-често обект на управлението е тяхната майка, особено ако се отнася за момчета. А ако са момичета, под тяхно управление попада бащата. Ако те се лишат от своя родител, това ще създаде огромен проблем в живота им. В тийнейджърска възраст този тип Индиго имат склонност към пагубни привички, особено към наркотици.

ХУДОЖНИЦИ. Тези деца са по-чувствителни, отколкото представителите на другите категории Индиго. Към която и сфера на човешката дейност да се обърнат, те завинаги ще запазят творческия си подход. На 4-10-годишна възраст те могат да се пробват последователно в различни творчески дейности – за малко се заинтересуват от едно, после го захвърлят и започват друго… До достигане на пубертета избират едно единствено нещо и стават майстори в избраната област.

ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВСИЧКИ ИЗМЕРЕНИЯ. Това са четвъртият тип деца Индиго. Те са по-едри от другите. Като станат на година-две, вече нищо не можете да им кажете. Отговарят ви с “Аз знам. Мога да го направя и сам/а. Остави ме.”. Това са хора, които ще донесат на света нови философии и нови религии. Те може да са груби, да се заяждат, защото са значително по-едри и не умеят да се приспособяват като останалите три типа Индиго.

Например Джон от Ню Йорк е “художник Индиго”. На 5 години той създал свой музикален ансамбъл. Когато станал на 9, те вече записали първия си компакт диск и станали победители в конкурс. Всички песни композирал, аранжирал и изпълнил като солист самият Джон. На 17 години той вече бил признат професионален музикант.

А Серьожа Краснов от Санкт-Петербург е “хуманист”. От 3-годишна възраст той може да чете книги, без дори да ги отваря – само слага ръка на обложката. Но в същото време е способен рязко да “превключи” на отворения прозорец и да започне да брои облаците на небето…

Веднъж двегодишната Нанси се събудила с думите “Аз съм бременна! Вече имам една дъщеря и трябва да замина за друг град, за да я взема.”. Изяснило се, че момиченцето е установило контакт с някое от своите минали въплъщения, в лицето на някаква млада актриса, и транслирала всичко това. След това всичко преминало. Но от време на време се повтаря и тя шокира роднините си с нови и нови неща.

Как да се държиш с такова дете след всичко това? Специалистите казват, че в такива случаи трябва да се поговори с детето като с възрастен, да му се разкаже какво се случва, а и най-главното: защо! Като се има предвид нивото на развитие на Индиго, те би трябвало да разберат всичко.

“ВЪЛШЕБНАТА РЪЧКА”

Ето още един ярък пример за свръхспособности. 17-годишната Наташа Демкина живее в Саранск (Мордовия). Тя може, без каквито и да било прибори, да вижда вътрешните органи на хората. Нейната дарба се появила когато момичето било на 10 години, след операция на апендикс. Операцията преминала неуспешно – лекарите забравили тампон в коремната кухина. След повторната оперативна намеса в организма на момиченцето, тя изведнъж видяла себе си в корема на майка си, като в телевизор. Всички помислили, че бълнува и я завели при психиатър. Но тя видяла, че той има язва на стомаха, за което направо му съобщила… Лекарят бил шашардисан…

Отвели Наташа в чужбина, където отново се потвърдили способностите й. Оттогава в родния си град тя е нещо като ходещ феномен, при който се записват за преглед болни хора. Сеансът продължава няколко минути. През това време Наташа изпада направо в лек транс. Зениците й се разширяват и тя гледа към тялото на човека, все едно вижда през него. После дава информация за видяното.

Западните учени започнали да изучават такива необикновени деца, нарекли ги “деца Индиго” и им обърнали повече внимание, защото напоследък те стават все повече и повече. Един от най-ясните признаци, ако не знаете, че си имате работа с дете Индиго, е тяхната затвореност. Тези деца практически не общуват с връстниците си. Или поне – доста ограничено. Те се “варят в собствен сос”.

Американката Мери вече престанала да изтръгва от ръцете на своя 8-годишен син книгите по Кабала, които той “поглъщал” като чаши с минерална вода. Преди тя смятала, че подобен интерес към Кабала е неподходящ за възрастта на момчето и криела книгите. При това той можел, с помощта на молив, който наричал “вълшебна пръчка”, да открива загубени предмети в къщата.

Най-общо казано, тези малки човечета са “хора от бъдещето”. Ако вярваме на учените, децата Индиго имат свръхразвито съзнание и повишена чувствителност към всичко случващо се. Никое от тях не допуска даже намек на фалш и неискреност. Парадоксално е, но именно затова, когато пораснат, някои от тях извършват убийство. Причините могат да бъдат обида, “борба за справедливост” и други от този род. Да се нарекат тези антидобри и антилюбовни постъпки “мисии”, е някак си трудно. Но все пак някои изследователи на убийци-индиго ги оправдават като се позовават на тяхната изключителност.

ЦВЕТЪТ НА ЕНЕРГИЯТА

“И сега какво? Да смятам детето си за ненормално ли?!” крещеше Светлето преди време. После разбра, че това съвсем не е така. Напротив, нейният Андрей е особени уникален. Е, има някои по-стари лекари, които могат да поставят на необичайните деца, които не се развиват като останалите, диагноза от рода на “умствено и/или психически непълноценен”. А всъщност, що се отнася до развитието, те, напротив, са мно-о-о-о-го напред.

Децата индиго са един особен свят. Защо индиго ли? В цветовата палитра това е един от най-необичайните цветове. Затова веднъж на някой от специалистите, които изучавали т. нар. “странни деца”, му хрумнало да ги “оцвети” в индиго, за да може някак си да обозначи този феномен.

Впрочем, към изучаването на феномена се насочили сравнително неотдавна – в началото на 70-те на вече миналото столетие. Започнали да събират данни за деца, които “буквално не са от тоя свят” и имат уникални способности. Някои от тях например могат да четат мисли от разстояние, да преместват предмети с поглед, имат способности на лечители и пр.

Брюс Хлебников е едно от най-силните деца на света. Сега той е на 14 год. Още като бил на шест, започнал да къса календарите от 365 страници… Можел да разкъса напреко том от съчиненията на Карл Маркс (дебелина -1000 страници!!!), което даже влязло в Книгата на рекордите Гинес. Когато станал на десет, той вече имал червен пояс по ушу. На същата възраст можел да тегли с дългата си коса две коли BMW с общо тегло 5 тона.

И това съвсем не е всичко. Той може да вдигне 300 пъти 8-килограмова гира, а с един юмручен удар да разтроши едновременно 15 тухлени блокчета, наредени едно върху друго… Това необикновено дете се е “материализирало” от майка, която, откакто забременяла, се привързала към филмите с Брус Ли и си мечтаела да роди дете с неговите качества, което да бъде също така силно и известно като актьора. И успяла.

Освен това индиго е цветът на енергията, която е асоциирана, според специалистите, с особените деца. Твърдят, че тази енергия е нова за нашата планета, а децата Индиго са представители на следващия “разум”, който е правилният за човечеството. Това е енергия на любовта, доброто, всемогъществото и здравето… Силата на Брюс Хлебников действително наподобява нещо “всемогъщо”. Учените предполагат, че всяко от децата има някаква особена мисия. И когато те достигнат (индивидуално) определена възраст, тя се разкрива и става ясно за какво са родени.

“НОВИТЕ ДЕЦА” НЕ ЖИВЕЯТ ПО ПРАВИЛАТА

Психологията на “супердецата” все още не е изучена докрай. Забелязано е например, че те лошо възприемат училищната програма и се развиват по свой собствен начин. В Америка вече са открити няколко специални училища за деца Индиго.

10-годишният Джон престанал да ходи на училище, заключил се в стаята си и сложил на вратата табела с думите “Омръзнаха ми”. Оказало се, че имал предвид учителите си. След разследване се изяснило, че момчето има всички признаци на “индиговост” и с него започнали да се занимават индивидуално. Тогава всичко си дошло на мястото. Особеното на Джон е, че той може да предвиди събития от бъдещето на своето семейство.

Например – операцията на очите на баба му. Или друг случай: веднъж когато неговите родители били заминали на ски в планината, той внезапно си представил баща си, който падал. В същия ден по телефона им съобщили, че по време на спускане, бащата паднал и си счупил крак.

У децата Индиго практически липсват комплексите за непълноценност. Те са уверени в своята изключителност, а всичко, което се случва около тях – разните му там норми и правила – не ги вълнуват въобще! За децата Индиго всичко това е пълна глупост. Тяхното възприемане на света е като плуване “срещу течението”. Външният маниер на поведение на децата Индиго може да бъде различен. Някои са прекалено активни и подвижни, други – тихи води. И не е задължително паранормалните им способности да се проявят в най-ранна възраст.

Наташа Бекетова от Анапа проговорила на 120(!) езика, в това число на древните от типа на древнoперсийски, арабски, латински и пр. , когато била на 16 години! Случило се по време на урок по математика в училище. Учителката се развикала на Наталия, че преписва на контролното от приятелката си, след което момичето припаднало. Като се свестила, Наташа заговорила на староанглийски.

Изпратили я при специалисти, които установили, че Наташа владее даже езици, които вече са считани за “мъртви” и са говорени от отдавна изчезнали племена. Московските учени от Института по изтокознание предположили, че припадъкът по някакъв фантастичен начин е пробудил в Наташа “пропамет”. А самото момиче твърдяло, че в нея са се пробудили не просто езици, а нейните предишни 120 живота, парченца от които изплуват пред очите й, но тя не може напълно да възстанови цялата картина. Тя или си спомня себе си в първобитно племе, или като романтична японка, или като френски воин, убит в жестока военна схватка… Сега Наталия е на 24 г. Работи като продавачка.

Първоначално публикувано на:19.08.2007 @ 9:29

За admin

Прочети още

тълкование на Евангелието от Йоан, 1 глава.

Тайните на Евангелието от Йоан, 1 глава. Загадки и тълкования

Даваме интересно и загадъчно тълкование на Евангелието от Йоан, 1 глава. Какво означава “В началото …

2 Мнения

  1. Аз съм изключително скептично настроена към подобни свръхестествени и мистични неща. С цялото м уважение към авторката и хората, които вярват в тези неща, но за мен тези “деца индиго” са пълна глупост. И с какво са по – различни от другите? Не са нищо повече от връстниците си. И не ме разбирайте погрешно, не казвам че са нещо по-малко от тях. Аз смятам, че всяко дете е различно и уникално по свой начин. Според мен не е хубаво на децата да им се набива още от малки, че са по различни и уникални от другите и едва ли не трябва да се възгордяват с това. Съгласна съм с предния коментар, че всеки има интуиция особено ние майките. Що се отнася за миналия живот, по-склонна съм да вярвам в неговата достоверност, отколкото в тези ДЕЦА ИНДИГО, кристални деца и прочее.
    И само да кажа, че не целя да обидя никого с този коментар. Аз смятам, че всички деца са прекрасни, но освен това са и равни и не трябва да се делят на индигови и цикламени ?. Интересно ми е когато пораснат какви стават? Запазват ли “свръх естествените си способности, интуиция” и т.н.? Питам просто от любопитство!
    Но това е моята гледна точка, не я налагам на никого. Всеки е свободен да вярва в каквото иска!

  2. мариана

    Много деца има такива. На една приятелка синът й като бебе проговори на английски вместо на български. Тя беше сащисана, но слава Богу не го повлече по доктори. Понеже тя не знае и една английска дума, често се обаждаше по телефона на приятели, за да й преведат какво иска детето. Това дете порасна и продължава да говори на калифорнийски английски, естествено и на български, но като втори език. И моето дете до четвъртата си година си спомняше неща от предишен живот и ми разказваше една случка често, за да ми я припомни и много ми се сърдеше, направо ми беше смертелно обиден, че аз не я помня, даже веднъж не ми говори цял ден, а той не е такъв. Споменът му от предишния живот беше от една война, дали първата или втората световна, не знам. Понеже проговори много рано, някъде на две годинки беше, ми разказваше, как е воювал с танк, били 4 души в танка, но другите трима загинали (знаеше перфектно как изглежда танка от вътре). Военните действия се приближили до нашата къща и той един ден избягал с танка, за да ме види, явно аз пак съм била негова майка. Нашата къща е имала голяма дупка в покрива, защото била паднала бомба, но аз съм била жива и сме се видели. Този разказ ме плашеше страхотно, защото беше много в детайли. После спря да ми разказва, понеже аз имах неблагоразумието всеки път да му отговарям, че не си спомням и той се обиди. Просто вече мисля, че това са нормални неща, има много подобни деца. Прекрасно е, че нашият народ се разкрепостява малко по малко от предразсъдъци и се дава по-широка гласност на този феномен. Няма смисъл да водите децата си по психолози, те само ще ги травмират трайно и непоправимо. Децата са съвсем наред. Следете ги по-отблизо за алергии, тази хиперактивност понякога се провокира и от хранителни алергии, а те са предразположени към тях. Мойто дете беше на 1г.и 2 месеца, един ден седна на фотьойла и седя 20 минути тихо и кротко и аз извиках линейка. Нямаше температура. Моята майка ми дърпаше слушалката от ръцете и викаше, че съм луда. Дойдоха от бързата помощ вкъши и установиха, че има пневмония. Всеки от нас има интуиция, особено ние майките. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *